מהו אוכל ישראלי? כיצד עיצבו אותו ההיסטוריה והחברה? מהן המסורות הקולינריות שיצאו כשידם על העליונה לאורך 70 השנים האחרונות? "מעורב ישראלי" בא לענות על שאלות אלה באמצעות הדמויות המובילות בקולינריה הישראלית. בפרק שלפנינו – "איפה הגפילטע פיש?" – הקומיקאי והשחקן טל פרידמן שואל מדוע המטבח המזרח-אירופאי, שהביאו עמם לישראל העולים האשכנזים, כמעט ונעלם ממפת הקולינרית הציבורית. פרידמן פוגש שפים, גסטרונומים, יהודים דתיים וחילוניים וסבתא פולנייה גאה – ואפילו מנסה להתעלות על הפוביה שלו מפני רגל קרושה – בניסיון לגלות מדוע האוכל המזרח-אירופאי לא הצליח להשתלב בסביבה הגסטרונומית בישראל.